lördag, juli 14, 2007

Borgholm & kottarna invaderar..


Ja, nu är de tillbaka, kottarna.. Vet inte hur många vi utfodrar, men söta är de och väldigt välkomna.. Så länge de låter bli att bajsa på plattorna.. Herr Battikå har fått sällskap av ung-kottar, och en av dem blev helt förskräckt i går kväll när jag skulle ut på altanen o röka. Istället för att rulla ihop sig till en boll slängde han sig platt på sidan och drog in huvudet och jag trodde först att stackarn svimmat av chocken... Men sen såg jag att maten var slut, så det var bara att gå in o fylla på och sedan ställa sig på första parkett i altanfönstret (stackarn låg platt på sidan i minst fem minuter efter att jag hade satt ut påfyllningen..) och sedan kom där ytterligare en ungkotte på middag och då som först vågade plattis resa sig upp o börja käka. Igelkottar är fantastiskt bra, för de äter ormar.. Lovar att skicka upp en kotte eller två till Lilly på Miss Mikkus, som har problem med ormar.. Idag har vi varit i Borgholm o hämtat Linn, för hon var på besök tillsammans med en kompis hos dennas mormor. När vi hade hämtat Linn gick vi in en stund i Borgholm o strosade runt samt käkade smarrig italiensk glass.. Mmmmmm...

Vi har grillat och därefter var det fotosession för de nyblivna 6-veckorsbarna. Märklig kull det här, men ALLDELES UNDERBAR!!! Gandalf ser ut som... en Maine Coon... Demonius ser ut som.... en Ragdoll... och lyckligtvis ser Salamander o Delfinia ut som skogisar, så 50 % som är rastypiska i den här åldern är väl bra?! ;o) Skämt åsido så är de "under utveckling" och ser lite halvskojjiga ut nu.. Men jag har gott hopp om skönhet på alla fyra, dock kommer de nog inte att se ut som syskon i slutändan.. Som om nån bryr sig.. ;o) Jag är så glad att de är pigga, rara, friska och alldeles underbart söta, men visst är de ojämna.. Åtminstone just nu.

Delfinia är matte o husses lilla pärla. Hon är ljuvlig, helt enkelt! Charmigare katt får man leta efter och hon är så docksöt att man nästan smälter oavsett vilka bus hon hittar på. Delfinia väger 682 gram och är en busig och påhittig liten dam som gärna busar vilt med brorsorna och även de stora katterna. Hon räds inget! Still Girl Power!! ;o)

Demonius ser ut som en smutsgris trots att han nog är mest idog med sin tvätt. Åh, så han putsar o fejjar på sig själv, men som ni ser så är han ALLTID smutsig ändå.. Vi skyller på att han nästan ständigt lägger näsan i blöt... ;o) Han ser rätt skojjig ut nu, är ganska lik Edward Scissorhands fortfarande. Demonius är mer vild än tam och studsar som en studsboll mest hela sin vakna tid, och när han sover gör han det gärna i flock med Dompan, Bruce och sina syskon. Demonius väger 743 g.

Gandalf är ju vår lille Maine Coon.. Han ser ut som Bruce fast lite högre satta öron o bättre form än Brucen, annars är de fortfarande kopior. Gandalf är en spjuver, livrädd för höjder och full av rackartyg. Han busar gärna med brorsan Salamander, och det är ju bra, för Salamander och Gandalf ska flytta härifrån tillsammans.. Gandalf väger 842g.

Salamander är ju en försiktig herre, tar gärna för sig i lekar, men är lite mer oroad av könstiga saker som vippor o leksaker som låter! Till en början.. Sen vänjer han sig och då leker han o busar som de andra. Han är en riktig gosekille, men han kunde gärna låta bli att ständigt riva ut alla tidningar ur tidningskorgen o sprida ut dem över hela köket. Demolition Salamander... ;o) Han väger 768g.


Nu blir det lite läsning, sen ska jag sova. Wilmisen väckte mig tiiiiiiidigt i morse.. Suck..

Ha det gott allesammans o nattinatti!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bebisarna är som vanligt helt ljuvliga. Låter som en del av dom fått nån sorts "halvdamp" vilket förstås är idealet, jämfört med heldamp ialla fall.
Det där med igelkottar låter väldigt bra. Undrar bara var jag skulle kunna hitta nån kotte som redan bor i närheten. De enda kottar jag sett senaste åren är några stackare som legat överkörda på vägen.
Tack för tipset, kram Lilly

Malin sa...

Skulle oxå behöva en flock kottar håär.. har hört att de äter sniglar?? Vi har invasion :( Hoppas allt är bra med er!!
Kramar!!