söndag, februari 25, 2007

Boråskattens utställning...

Jisses vilken helg!! Jag är ju inte den som tar ut något i förskott, snarare tvärtom, jag målar allt svart innan o är alldeles för negativ o tror aldrig att mina katter ska ta något.. Visserligen är mina krav inte så höga, för jag har i mina egna ögon ganska god koll på hur pass bra mina katter är och är väl medveten om deras fel o brister, men ojojoj, så kul det var att få utdelning efter en jobbig resa! Men jag ska försöka ta allt från början..

Veckan har varit rätt tuff både för mig o mannen. I torsdags var vi dock på besök hos Edward o Donnie (bilder från det kommer på hemsidan såsmåningom..) och det var härligt att se hur gott de bägge grabbarna hade det! Supertack till Marie med familj för att ni sköter om de små gullungarna så gott! Bägge hade växt bra, vägde 4,3kg och 4,4 kg, och de var riktigt snygga! I fredags var det dags att packa ihop allt o sy till det sista på burskynkena (eftersom jag är o förblir en tidsoptimist o tror att jag ska hinna mer än jag tror... o därmed skjuter upp allt i sista stund.. Pust.. vilken idiot man är, och medveten om det är man också, vilket gör det hela än mer oursäktligt..) Bruce skulle också badas, även om han numera bara har en svans som påminner om skogisens, för all annan päls byts ut.. Suck... Badad o fönad blev han i a f och det blev bra. Han skötte sig väl i badet o vid föningen även om det sistnämnda inte är ngn större favoritsysselsättning.. Nåja, kattbad, burskynken o allt blev klart och nerpackat och klockan 21 kom jag i säng.. För att komma på att vår stora transportbur är i Stockholm med Candy!! Mannen ringde Marie som alltid är en klippa o vi kunde låna hennes transportbur.

Klockan 2 på natten ringde så väckarklockan och klockan 3 satt vi i bilen på väg ner till marie i Ljungbyholm. Vi fick låna hennes sambo Davids GPS och en röst (kallad käringen) talade om för oss vilken väg vi skulle köra.. Jisses amalia vilka under det finns.. En bit på vägen somnade jag, eftersom väglaget var fint o mannen körde lugnt o bra. Vaknade en halvtimme innan Borås o garvade lite åt Marie Bazookas snarkningar.. fniss... Kom fram till utställningshallen strax efter 7 och allt gick bra vid incheckning o burskynkena arrangerades.. Marie o Stefan var sisådär impade av mina arrangemang runt Shantas o Bixies bur.. Jag har t o m köpt en liten hjärtlampa som lös inne i buren hos damerna. Nåja, ibland kan man väl få överdriva lite o besökarna (mestadels barn o äldre damer kan erkännas..) tyckte skynket var såååå fint! Bruce hade fått med dödskallar på, men det rönte mindre uppmärksamhet.. Hehe, inte så konstigt kanske med den rosa puttinuttorgien alldeles brevid sig.. fniss... Kikade som hastigast i katalogen och såg till min förfäran att det var SJU hanar i klass 9 grupp 3.. Suck.. Där rök det certet.. Men missförstå mig inte nu, Bruce är en jättefin katt! Han är stor o rejäl, högbent, fin benstomme, fin profil, ok öron och lååång härlig kropp.. MEN HAN HAR INGEN PÄLS!!! Jag vet ju att han troligtvis blir som sin mor, hennes päls kom när hon var 3 år.. För att vara blåpadda har hon dock exellent kvalisort, det har flera domare intygat, så jag är inte orolig. Att tävla med en pälslös katt (nåja, några strån under magen har han och rejält buskig svans) känns ju liiiiiite löjligt med tanke på att pälsen ger 25 poäng.. Och flashig har Bruce Viggeson aldrig varit, annars hade man kunnat plocka lite på det.. Näe då, Bruce Viggesson är en loj och cool herre som gärna ligger på rygg i buren o visar sin mage.. Temperamentet är det m a o inte några problem med.. ;o) Dock kan jag känna viss negativism till att han ska tävla i den usla pälskondition han är i, men å andra sidan måste man ju anmäla 3 månader innan tävling, så hur ska man kunna veta det innan? Så optimism vid tanken på 6 konkurrenter var inte att tänka på, även om jag aldrig skulle byta ut min Bruce mot någon annan!!

Jag o Marie skulle assistera o jag fick gå hos Bruces domare Yan Rocha Folch. Marie var ambulerande assistent, så hon hjälpte mig enormt mycket. Bruce Viggesson var sist av alla i sin klass, och eftersom två var absade o en hade bytt klass så återstod tre konkurrenter. Bruce hade nog minst päls av dem alla. Yan gillade dock Bruce profillinje, haka (fniss) och längder, dock tyckte han att han kunde varit aningens tyngre. Jodå, jag instämmer.. Han har, sedan han upptäckte att hans mamma Candy inte bara är mamma utan hona också, insett att livet kan bestå av roligare saker än mat, lek och kel.. fniss.. Och det skojjet skulle han mer än gärna ägna sig åt, det förstår man när man hör hans serenader.. suck.. 1 kg har försvunnit.. Så han är i tunnaste laget.. Killarna radades upp o jag visste att Yan hade lovordat en av killarnas päls.. Så jag stod sist i raden o räknade med att min placering skulle bli ex 4.. Tji fick jag! Bruce blev Ex 1 och fick sitt cert o blev med andra ord CHAMPION! Yiiiiiiihaaaaa! I Biv-en gick han mot en äldre hane, men den hanen var kanske inte tekniskt bättre, men definitivt med bra storlek o päls, så han vann det helt rättvist. Bruce Viggesson har liksom varken i BIV eller panel att göra än så länge.. fniss... I full päls kanske.. När han är typ tre år.. fniss.. Så jag blev SJÄLAGLAD över hans cert!! Det räckte o blev över! När sen Marie kom o viftade med en BIV-plakett dog jag nästan. Vår lilla Shanta hade blivit Ex 1 av 3 och BIV-J!!! Yiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! När Marie lite senare kom med ytterligare en BIV-plakett som tillhörde Bazookas dotter (O Dompans barnbarn) så svimmade jag nästan! Hallelujah-moment! Vilken utdelning! Jag hade nog vissa förhoppningar om att Bixie skulle kunna bli NOM, men tyvärr blev hon inte det och inte heller Shanta, men det var inte lika förvånande. Och vi var superglada o nöjda med dagens strålande resultat! Helt klart värt att gå upp mitt i natten o sitta alla timmarna i bilen för detta!

Utställningen var välorganiserad och trevlig, vi hade jättekul! Det sociala livet blev lidande som vanligt när man går assistent, men en del glada nunor träffade jag på o så fick Bruce en jättesöt present av Annelie på S*Taz Wood's, tusen tack för den!!

Nu är det utställning i Malmö nästa helg o dit kommer en del från "La Familiga" och det ska bli JÄTTEKUL!

Ha det gott allihopa o kramisar!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Bruce!!!!!

KRam Anna

Anonym sa...

Naturligtvis måste jag hej på Shanta också :-)
Anna

Zarkeshas sa...

Duktiga Bruce!! Äsch, vad är lite päls egentligen hälsar Hebbe. ;) Det är ju resten som räknas, eller? *fniss*
Ser fram emot att se Shanta nästa helg också, har hört att hon är en tuff konkurrent framöver...

Kramar!
/Carro

Anonym sa...

Hejsan
Jag vill ännu än gång säga ett stort GRATTIS till dig och Bruce championtitel och så supergrattis till Shantas superresultat och jag längtar sååå mycket tills jag får träffa henne,ses snart
kram Annette

Zealous sa...

Grattis till Bockens Championtitel!

Vi ses i Malmö på söndag, håll utkik efter en stor kula... ;-)

Kram,
Nina

Anonym sa...

Grattis från oss norrut också till Bruces Championtitel och så grattis förstås till halvsyrran Shantas Ex 1 och Biv. Så ska dom tas.

Lynxeyes-nfo sa...

Jäsikens sicka snygga burkreationer!!!!! *impad* nu vill jag ju oxå ha nåt nytt.... *blinkar*

// Sophia