torsdag, januari 11, 2007

Jaja, här kommer en blogg då då...

Hmmm.. Vet inte vad jag ska börja.. Om jag skriver att jag har massor av annat att göra så tror ni mig väl inte.. Men det HAR jag.. Beirut är sorgligt försummat och Jesus, Maria, o Josef, måtte inte snön komma innan lördag kväll, för jag bara MÅSTE ut o städa täpporna.. Ikväll har jag ägnat mig åt att diska, handla, kolla läxförhör, mailat lärare o pratat med barn. Å så har jag tittat på tv, "Afterlife". En ganska spännande engelsk variant av "Medium", jag gillar ju sånt där... Parapsykologi tror jag det kallas.. eller nåt.. I veckan som har gått har jag faktiskt fått var hemma i två dagar med en febrig Wilmis. Arma barn, hon har pipit som en liten sill och jag har inte kunnat gå två steg i från henne, så jag har inte kunnat göra något mer än det mest nödvändiga.. Stackars Wilma, hon hamnade i konflikt med bästa kompisen i helgen, kom ut till mig o grinade nästan ögonen ur sig. Kompisen hade sagt något JÄTTEDUMT, enligt Wilma. Stackars kompisen satt inne på vår säng o grinade hon med, o försäkrade om att hon inte alls hade sagt nåt dumt.. Efter viss smygande utfrågning kom jag fram till att de hade lekt doktor och kompisen hade sagt att hon skulle ta blodtrycket på Wilma.. För min lilla unge, som lider av blodfobi, så var detta uttryck fullständigt chockerande! Så nu har vi tränat på att säga "blodtryck" här hemma.. fniss.. Det går inget vidare.. Paniken lyser i ögnen på Wilma så fort man säger "bl.." Hmmm... En annan fixering ungstackarn har nu är lypsyl.. Får hon inte lypsyl med jämna mellanrum under dagen så får hon PANIK! Anledningen? Jo, hon tror att om man använder lypsyl regelbundet så slipper man få näsblod...! Öhhh.... DET har jag aldrig hört, o ändå har jag hört rätt mycket vid det här laget.. Jaja, någon som har en bra synonym för ordet blod? Tips emottages tacksamt..

KAtterna mår bra, Brucen är hanigare än hanigast, men har tack o lov inte fått för sig att pinka revir.. Liten Loppa blir ivrigt uppvaktad, men hon är mest intresserad av julpyntet (NÄE, jag HAR inte plockat undan det än, trots att jag i normala fall brukar ha allt undanstädat vid trettonhelgen..) och häromdagen spydde upp en smällkaramel hon hade satt i sig.. Eller rättare sagt resterna i form av silkespapper i mängder.. Antar att det inte har någon negativ effekt på hennes hälsa, för hon mår bra för övrigt. Candy är fortsatt tjock och har fått en ny pojkvän.. Honom ska hon förhoppningsvis träffa i slutet av januari.. Förmodligen får jag ta ledigt från jobbet o ta bussen upp när damen behagar löpa.. jag vågar INTE ha henne o Bruce i hop överhuvudtaget, så det är ett evigt pusslande för att de ska vara åtskiljda.. Candy ett par timmar på Linns rum, å Bruce fritt i resten av huset å så byter vi.. Pust.. ALDRIG mer en närbesläktad hane till mina honor boendes härhemma !! Blossa är minst lika korkad som vanligt, sorgligt men sant.. Söt är hon i a f och allas vän! Alla människor borde ha en Blossa i sina liv! Dompan är mammas bebis nr 1, nu börjas det igen med att sitta som en hund brevid datorn o bara vänta på mig, så att vi ska gå o lägga oss.. Dompis ska ligga på min mage o mysa... Min älskling!

Jag har en jädra massa jobb i form av hemsideuppdateringar (som mannen "ska göra" "nångång framöver" och en massa vanligt jobb o en massa annat att göra.. Jag inser att EGENTLIGEN så borde jag ha en egen sekreterare och en egen personlig skötare (som kunde fila mina fötter medans jag dikterar mina sammanställningar från jobb o katter...).. Tror att det är ganska orimligt att begära det dock, för jag kan varken stå för lön eller husrum eller mat.. Men OM man vann sisådär en miljon på lotto, då skulle jag jobba halvtid o vara husfru halvtid.. På min "husfrustid" skulle jag surfa o städa o tvätta.. fniss... Och jag skulle inte känna mig som om jag satt i nån kvinnofälla överhuvudtaget! Jag skulle nog trivas rätt bra.. Åtminstone en vecka eller två..

Utställningsplanerna är ju helt hopplösa... Jag får omvärdera o ändra o pussla o trixa.. Jag vill ju att Brucen ska ställas lite, o så vill jag ha kattungar efter Candy, o så vill jag hinna med alla kidsens intressen och finnas till för dem.. Men en sak som jag har gjort nu efter nyårets tillbakablickar och framtidsmål är jättebra, jag har börjat laga mer näringsriktig mat! Mer fibrer, mer frukt o grönt och mer nyttiga fetter! Så nu kanske jag överlever min 40-årsdag... Kanske.. Sen var det det här med rökningen.. Hrmm.. Det går INTE bra.. Men eftersom man ska försöka tänka positivt o ta fram det bra i livet så lämnar jag det ämnet nu.. ;-)

Jag LÄNGTAR efter kattbebisar! HEMSKT mycket... Det är som en drog, det suger o drar i tarmen o ibland måste jag ge mig in på andra skogkattsidor o bra sukta! Jag ser såååå mycket fina bebisar överallt! Härligt! Vill bara att Candy ska få massa fina bebbar.. Eller.. Inte en massa, tre eller fyra räcker så gott! Blåtabby... mmmmmm.... jaja, silver lär hon ju definitivt inte få med sin nye pojkvän, men å andra sidan har hon aldrig fått ett enda silverbarn trots silverpojkvän, så det hade jag ändå inte förväntat mig.. Men hoppet hade levt.. Nu får jag istället tänka dilution.. Mums! Hanen vi ska använda är jättetrevlig, eller var åtminstone när jag träffade honom som liten! Och enligt andra så är han än trevligare nu, och han är VACKER! Herreminje, vilken snygging.. Han kan förhoppningsvis få fina bebbar med Candy.. Nåja.. nu känner jag hur ögonen håller på att glida ihop trots detta intressanta spekulerande om framtida kattbebisar.. så nu blir det godnatten!
Kramar från Malin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Han är bland de allra vackraste om du frågar mig... ;) Men det vet du ju redan. Och du vet vad jag har sagt om blåtabby, inte tala om för mig...

Kramar!
/Carro

Anonym sa...

Hihi, antar att ni inte äter blodkorv så ofta hemma hos er?! :-)

Kram,
Nina

Anonym sa...

Vilken unge... vart får de allt ifrån?? *hihi*

Pinkande hane ja... det ska du var väldigt glad att du inte har... inte för att min är sådär jättejobbig än... men i morse var han fanimej gratis!!!
Han hade pinkat på min mobil... *morr* Tur jag oftast använder headset....

Nåväl... nu väntar snart pissvolvo... (fint tema i den här kommentaren *hihi*)

Kram Lotta