måndag, juli 24, 2006

Dompan-musjägaren!

Det är gött med semester, men ändå full rulle... Hehehe, som väntat, med andra ord! Stefan har tillbringat sin första semesterdag på...jobbet... Hmmm... Nåja, a man's gotta do what a man's gotta do.. Eller nåt.. Själv har jag frostat av frysen, eller snarare snöskåpet, hujedamej så insnöat det var.. Sen har jag städat ur kylen och umgåtts med Wilmeluttan, som har lekt hela dagen med sina kompisar och dessutom lyckats med bedriften att skrubba knäet. Igen! Därför var hon tvungen att hoppa på ett ben överallt, och det var väl inte det lättaste, så efter en stund glömdes det bort o ungen gick som vanligt igen. Hon är helt makalös, den ungen! De tre stora ringde och berättade att de var i Göteborg och skulle ge sig av med båten till Danmark! Hoppas de får en härlig semester!
Annars har jag filosoferat lite, tänkt på kattavel, utställningar och allt annat runt katterna. Lite vart man är på väg avelsmässigt och vad man strävar efter och sånt.. Helt klart är att jag prioriterar hälsa och temperament i första hand. Och därför har jag fattat ett beslut inför den närmaste tiden.. Det blir inga utställningar, jag väntar på Dompans barn och de ska få växa upp i så lugn miljö som möjligt och dessutom vågar jag inte dra hem smittor, så Bruce Viggesson får finna sig i att ha paus. Och jag också. Det satt riktigt långt inne att fatta det beslutet, men jag vill ju att pengarna o framförallt tiden ska räcka till annat också. Dessutom ska ju min lilla mamma genomgå en låååååång behandling i höst och vinter för sin cancer, och jag känner att jag vill hålla mig hemma så mycket som möjligt då.. Jag vill inte planera in för mycket, utan vill hålla mig på hemmaplan så mycket som möjligt! Candy ska ju förhoppningsvis i väg på parning i höst/vinter, och jag tycker också att med alla människor o allt spring som ingår i den här familjen så måste jag prioritera vad som är viktigt! Att stressa iväg med en av katterna (Bruce The Boss) på utställningar o sedan kanske dra hem smittor mm plus all stress som katterna utsätts för är inte rätt. Åtminstone inte när man redan har stim o stoj i form av fyra ungar.. Vi har ju heller inte någon större möjlighet att dela av så att man kan hålla utställningskatterna i "karantän", så det får helt enkelt bli en utställningspaus under hösten. För att sedan ta nya tag i vår! Då blir det ju inte några kullar.. (och förhoppningsvis mår min älskade lilla mamma bra då!) Men det sitter som sagt långt inne.. Jag vill ju så hjärtinnerligt gärna ställa ut, men det blir alltid så långa resor och så mycket man är hemifrån. Jag måste försöka behålla harmonin i katteriet, helst när jag dessutom ska ha två kullar i sensommar och i höst/vinter. Så det blir en lugn period framöver, åtminstone utställningsmässigt. Däremot hoppas jag på lite mer action i avelsarbetet! ;-) Jag ser fram emot våra kommande kullar ENORMT mycket!
Dompan Törnbladh förnekar sig inte.. Jag vet inte om ni minns att jag har berättat att hon är galen i en "mus på tråd" och vi har gömt en sådan i vår städskrubb nere. Tidigare idag öppnade Wilma städskrubben och lämnade dörren öppen ett tag. Gissa vem som var där på två sekunder och som sprang iväg som en iller med musen o tråden (hon har tidigare bitit av tråden så att pinnen har åkt bort...).. Jodå, Dompan Törnbladh! Jag fick fatt på henne och lyckades slita ut musen under hennes morrande och en liten sudd av musens päls lyckades hon behålla! Den massakrerade hon rejält och la i vattenskålen för den slutgiltiga dränkningen. För en stund sedan öppnades städskrubbsdörren igen, och då tog det ungefär en sekund innan musen på tråd var i Dompans mule! Hon sprang in på toan och mannen (som precis hade kommit hem från jobbet) ropade på mig. Med gemensamma krafter försökte vi få henne att släppa musen, men icke! Det var bara att ge upp... Hon slank iväg under vardagsrumsbordet och efter en liten stund smög jag mig på henne och räddade den lilla mususlingen.. Men Dompan har bestämt sig, den där musen ska DÖ!... Hu... Ibland skrämmer hon mig nästan, tur att hon är så go och har bra temperament, det är bara när det gäller jaktinstinkten som hon är GRYM! Jag är rysligt glad att hon inte har möjlighet att fånga riktiga möss, för då hade jag blivit olycklig! Lite bilder av Dompan o musen blev det i alla fall, håll till godo... ;-)
Usch, så långsamt tiden går när man väntar kattungar.. Man får vänta o vänta o vänta... Man försöker tänka positivt och att "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!" men det är så seeeeeeeeeeegt! Men imorgon ska jag till IKEA, undras just om jag hittar något fint till katterna?! Jag ska genast gå in på deras internetsida och kolla läget... So long!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jodå IKEA har STOOORA råttor i plysch a 29:-styck, snarlika en riktig råtta!!!