tisdag, december 05, 2006

Tisdag.. o den stora tröttheten är här...



Usch, just nu har jag noll motivation och noll energi.. Kanske inte så konstigt med tanke på den senaste tidens snurr, men det lär inte bli bättre framöver.. Föräldraträffar på skolan, luciafirande mm mm mm.. Jag tror jag blir kollrig.. Eller ett nervvrak! Nåja, så är det varje år vid december, för att inte tala om detta jävla julpynt! Jag har inte tid med det! Herre gud en människa måste väl få bara vara också, eller?! Nädå, nu ska tomtar plockas fram o det ska pyntas o fejas o grejas o donas.. Ljusstakar o stjärnor tycker jag om, likaså julgardiner, men allt annat.. Puh... Sonen kom hem från skolan idag och frågade om han fick baka lussebullar.. "-NEJ!" morrade hans synnerligen väna moder, dvs undertecknad.. Lussebullar bakar jag i helgen.. Om jag hinner... Men det gör jag nog, för si lussebullar tycker jag om.. Jag hatar pepparkaksbak och det vi brukar göra istället för att baka pepparkakor är ett pepparkakshus (ni vet sånt där man "bara" limmar ihop o dekorerar) och efter varje år säger jag att det aldrig mer ska vara nåt pepparkakshus.. Jisses, man kan verkligen bli osams över småsaker som pepparkakshus. Förra året vill jag minnas att vi delade ut bitarna till ungarna och varje unge fick dekorera sin bit utan inblandning från andra.. Gissa hur harmoniskt det pepparkakshuset såg ut? Inte så värst harmoniskt.. Inte är det roligt heller, för det blir bara ett sabla liv o diskussioner om bästa o snyggaste sättet att dekorera på och ALLTID är det någon som bränner sig på den där varianten av lim som man använder sig av, dvs smält socker, och oftast är den brännskadade jag... Eller så stelnar sockret innan man hunnit limma fast, eller så trycker jag för hårt så huset spricker o då ska man laga och fy fadricken så fruktat sjukt att man genomlider det varje år... Å fy fadricken för att man har någorlunda estetiskt sinne så att man dessutom ser hur hiskeligt fult det är.. Varje år... ;-) Nåja, i helgen får man väl engagera sig lite och städa o plocka o feja, fast å andra sidan ringde lilla mamsen o berättade att nästa vecka är en sån vecka då hon har överaktivitet pga sina mediciner, så hon ville putsa mina fönster... HA! Jag vet väl att hon inser att fönsterskrällena troligtvis inte blir putsade förrän nästa midsommar om inte hon kommer in o gör det... Faktum är att igår när jag ilade runt o hängde upp julstjärnor o satte upp ljusstakar o nya gardiner så putsade jag fönstren på insidan, så det så... Något år har min kära moder förbarmat sig över de stackars barnen o bakat pepparkakor med dem, kanske man borde föreslå det i år också månne? Wilma frågade på hemvägen från dagis idag hur man bakade pepparkakor.. Usch, mina barn kommer att anklaga mig för resten av sina liv för att jag fördärvade deras barndoms jular genom att de inte fick baka pepparkakor...

För att fortsätta min hatiska inställning till julen kan jag dessutom berätta om våra julgransbestyr.. Ett år (när jag var ensamstående med mina tre äldsta barn) skulle nödvändigtvis ungarna ha julgran och eftersom jag inte har bil o körkort bar det sig inte bättre än att jag fick vissa bekymmer över hur jag skulle frakta hem julgranen.. På den tiden hade vi huskatten Varghund, och hans intresse för att riva ner julgranar var obefintligt, så honom kunde jag inte skylla på.. Nåja, de stackars barnen hade genomgått traumat i form av skilsmässa mellan mig o deras pappa, så det dåliga samvetet gnagde och SJÄLVKLART var jag ju som mamma tvungen att skaffa en julgran eftersom mina barn annars förmodligen skulle gå under.. Dåligt samvete..? Japp! Sagt o gjort, det var bara att cykla till Berga Centrum o inhandla en styck julgran, för att sedan surra den vid barnsadeln på cykeln o bege sig hemåt.. Jag hade visst handlat fyra kassar mat också, så den cykeln var fullastad vill jag lova.. kan också tillägga att den cykeln inte lever längre, den är grymt skrotad... Hem och in med graneländet och så var det dags att sätta upp ljusslingan.. Pust... DET är inte skoj när man är så liten till växten som jag är, och jag hade ju inte varit smart nog att köpa en liten gran heller.. Nåja, till slut blev den ganska så fin i a f, åtminstone tills den började barra eftersom "någon" visst glömde att vattna den.. Å att sedan göra sig av med graneländet när julen var slut visade sig inte vara helt enkelt det heller.. Men det är en annan historia... Ett annat år köpte sambon o jag en JÄTTEFIN gran.. Problemet var bara att det var en sån där gran som luktar kattkiss och efter allt elände att sätta upp pynt så var det bara att plocka ner allt dagen efter eftersom hela lägenheten STANK och Varghund blev så upprörd att han kissade i saccosäcken.. herreminje.. Förra året köpte jag en liten enebuske som fick stå ute och barnen fick klä den med små julgranskulor i kulörta färger istället... I år hoppar vi nog över gran helt.. Jag har redan insett att mina barn kommer att bli allt annat än normala, så det är bara att försöka få resten av världen att inse att alla är vi olika.. fniss... Kan tillägga att nästa vecka ska sonen delta i luciatåget som julklapp...:O Nåja, ett år var Maja julhund, så det får väl gå det också.. Hon gick o gläfste o ylade när alla de andra små normala barnen sjöng vackra luciasånger.. Ett paket låter i a f inte... Kanske kan trycka ner huvudet på honom i kartongen också så ingen ser att det är min unge.. haha, som om inte alla skulle fatta det ändå.. fniss...

Så. Nu har jag spytt galla över julen, så nu ska jag hoppa ner i badet.. Tack o hej för mej! Lägger till några bilder på den allt annat än "fotogeniska" katten Bruce Viggesson. Tusen tack Malin på S*Mindfields för att du i a f försökte ta bilder på honom.. fniss... Det är allt annat än lätt att få Bruce Viggesson att se ut som den relativt snygge skogkattkille han faktiskt är IRL..

2 kommentarer:

Anonym sa...

OOOOOOOM det KAN vara till någon tröst så har MIN dotter haft ungefär samma förutsättningar som Dina barn har vad det gäller julen, hon är idag 35 år senare en fullkomligt NORMAL 2 barnsmamma som varje år arrangerar julen för oss andra!
Tat lugnt Malin, det finns hopp (även för Dina barn)lita på en erfaren mamma!
Kram till HELA familjen från Häxan!

Anonym sa...

Här kommer en tröst till. Här hemma kör vi också granlöst. Försökte några år med gran på altanen iklädd diverse röda plastkulor och glitter. Efter att 3-4 ggr per dag rest upp ett omkullvält träd så firar vi en god jul på annat sätt, än med att slåss med en omkullfallande gran.
Dessutom upplevde vi detta ett år som definitivt fick oss att sluta med gran: Ett år frampå vårkanten hittade jag ett barr i naveln på yngsta dottern. Hon hade då dragits med en besvärlig infektion som vi inte kunde förstå vad den kom ifrån, tills barreländet kom utkrypande. Nä, fira du du din jul i lugn och ro utan ett barrrande träd. Vi trivs då utan!! Och granar finns i varenda hörn om man nu vill se ett live trots allt.
GOD JUL från Lilly