torsdag, december 21, 2006

Hemma med sjuka barn...

Idag är jag hemma från jobbet med en mycket sjuk son oich dotter... Sonen har varit feberhet hela natten trots tabletter och legat i vårt sovrum o yrat o mått pyton. Stackars liten! Ledsen blev han också, för idag skulle de julpyssla på skolan, och det missar han.. Lille gubben! Wilmisen är trött o hängig och Linn lär komma hem från skolan även hon såsmåningom, för hon hade ont i huvudet o hela kroppen och tvingade sig iväg till skolan för att hon inte skulle missa provet.. Maja är i vanlig ordning pigg som ett troll! ;-) Nåja, dagen får ägnas åt ompysslande och lite plockande, ska tvätta o tumla tvätt o dammsuga, annars är kraven låga idag.. Har inte sovit särskilt mycket inatt, eftersom sjuke sonen alltid yrar när han har febet.. Bäst man har slumrat till så börjar han skrika o hoa och man blir ärligt talat SKITRÄDD! En annan som gärna hoar o skriker är Bruce Viggesson.. Pust, den mannen är så sugen på tjejer att han gör vad som helst för att locka dem.. Loppan är senaste favvisen, o visst hon är snygg, men definitivt inte villig att bli uppvaktad! Candy har äntligen slutat löpa, men jag vågar inte ha dem ihop i alla fall.. Gode tid, det är en mardröm att bara gå o vänta på att någon ska missa att stänga dörrarna.. Nu har jag bägge katterna inne på varsitt låst rum när jag inte är hemma, för om ngn av dem kommer ut så är den andra förhoppningsvis inlåst o s v. Stackars mina små gullekissar... Nåja, hoppet om att Candy ska få till det med fästman är kvar.. Frågan är bara när... Och hur länge vi står ut.. Det blir som det blir, jag känner bara att det har varit GRYMT jobbigt att ha en hane som inte får para honan härhemma och även om jag redan från början visste att det skulle bli en del pysslande så kunde jag väl aldrig tro att vår hane skulle bli fertil så tidigt som han blev, men man lär sig hela tiden i livet.. Å tur är väl det..
Igår var jag på stan hela dagen och handlade julklappar. Hittade jättefina julaftonskläder till Sacke o Maja, men Linn får allt följa med o välja ut själv, för henne har jag inte förtroende att köpa till.. fniss.. tonårsbarn.. Planen var att göra det imorgon.. Men om alla ligger sjuka så lär det bli lite knöligt.. Nåja, en dag i taget... Igår hittade jag en perfekt julklapp till Stefan och ett par till ungarna, samt beslutade vad jag ska ge svärföräldrarna och föräldrarna. Mina brorsor då..? De är skitsvåra att köpa till! Men jag finner väl ut nåt.. Jag gillar att köpa julklappar, men ibland är det så fruktansvärt svårt att hitta precis rätt saker att köpa.. Katterna fick ju sin julklapp i förskott, dvs klöspelaren, och den har verkligen varit en hit! Alla gillar att ligga i den och har olika favvisställen, Dompan högst upp, Loppan o Blossa på mitten och tjock-rumporna Bruce o Candy lite längre ner.. Fick frågan om vad tjock-Candy väger igår.. Vet inte! Jag VÅGAR inte ställa henne på vågen.. Hennes dotter, som blir 3 år till sommaren, väger 7kg... Och det är inte fett, för hon är mer kraftig bara.. Men visst har hon lite mage... ;-) Hon är gulligt rund.. Bruce är inte så kraftig längre, hans haniga beteende sätter sina spår och han har smalnat av över höfterna. Han äter kattungemat och förhoppningsvis går han inte ner mer i a f..

Nu ska jag gå ner o diska o städa undan lite.. Sedan ska jag se om jag får i sonen lite juice, han var fortfarande kokhet när jag gick upp o satte mig vid datorn, trots att hans febernedsättande tabletter borde gjort verkan.. Lille gubben, håller tummarna att han blir frisk o att vi andra slipper bli sjuka... Ha en trevlig dag!

Inga kommentarer: