söndag, september 10, 2006

Recept på biskvitter...



”Biskvitter”

Deg:
300 g mandelmassa
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Vispa upp äggvitan lite grand. Rör ihop mandelmassa och äggvita till en smet.
3. Klicka ut smeten på plåten, ca en tesked stor smet som man piffar till lite så den håller ihop. De flyter inte ut, så ca 30 får det plats på en plåt. Använd bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 8- 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.

Under tiden som biskvitt-bottnarna svalnar så rör du ihop smörkrämen:
150g smör
2,5 dl florsocker
2,5 tsk vaniljsocker
1 äggula
Jag brukar ”röra” min smörkräm med elvisp.. ;-)

Kleta på smörkräm toppigt på biskvitt-bottnarna och lägg dem på en bricka. Låt dem stelna i frysen ca en halvtimme. När den halvtimman har gått så fixar du till glasyren.. som består av 200 g blockchoklad & 1 msk olja som du smälter ihop i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i småbitar innan. När chokladen har smält ställer du kastrullen lite snett och doppar biskvitternas smörkrämsdel i chokladen. Sedan lägger du tillbaka dem på brickan o låter chokladen stelna.

Jag förvarar biskvitterna i frysen, å plockar sedan fram dem en liten stund innan de ska ätas… eller stoppar dem djupfrysta i mulen, det går också bra… ;-)




4 kommentarer:

Lynxeyes-nfo sa...

Men guuuuuuud vad du frestas *dreggel* har ju inte ingredienser hemma såhär en söndagskväll och så ska jag behöva vänta ända tills i morgon, med de bilderna på näthinnan...
:( Huuur ska man kunna sova nu??? *fniss*
Kramis!

Zealous sa...

Mums, det vattnas verkligen i munnen!

Måste hem och prova! :-)

Anonym sa...

Ser jättegott ut!! Ska göra såna!!
Förresten, kom inte min kommentar fram på ditt inlägg om uppfödningen?? Trist med elektroniken ibland...;-(( Nåväl, du vet att jag står på din sida!! Kram, Tessan

Zarkeshas sa...

Thank you! :) Det här ska överlämnas till maken som är den som bakar här hemma.. ;)

Kram!