onsdag, augusti 24, 2011

Linköping, Väderstad, Boxholm eller Rinna?! Kattutställning!!

Foto: Inger Karlsson, S*Aborgatos

Så är ännu en utställningshelg avverkad, och just nu ligger jag hemma, halvdäckad av någon form av influensa som ger huvudvärk, förkylning, hosta och allmän sjukdomskänsla.. Inget vidare, men i helgen var jag pigg i a f!

Mannen och jag satte oss i bilen tillsammans med Lillsnigel och katterna (Cutie, Cobran o Moki) för att åka till Linköping Kattklubbs utställning i fredags. Problemet var bara att vi inte riktigt visste exakt VAR utställningen var, men rustade med Iphone 4, GPS och kartbok kan man ju inte åka fel, eller hur? Och det var ju till en stor arena vi skulle, så den bara MÅSTE ju finnas med.. Tänk så fel man kan ha.. ;) Efter att Cutie använt sin transportbur som bajslåda fick vi stanna o torka rent. Tack o lov för att han inte har stressmage, säger jag bara! ;) Sen körde vi fel när vi skulle lämna Mjölby, eftersom det var stort vägbygge.. Till slut hittade vi fram till "arenan" med kartboken uppslagen, GPS:en som visade vägen och telefonen som hade kattklubbens vägbeskrivning framme.. ;) Arenan var... speciell... och allt annat än fräsch, men som väl var så uppvägde det trevliga sällskapet från de aktiva i Linköpings kattklubb omgivningen! :)Vi checkade in katterna i en sunkig stuga, där det glipade i dörren så att jag konstant var livrädd att Moki skulle smita ut... Sen var det jobba, jobba, jobba som gällde! Mannen o jag hade lovat hjälpa till med förberedelserna och det gjorde vi med råge. Vi jobbade fram till 23.30, sen blev det sänggång. Det var svinkallt i stugan, och Cobran ägnade hela natten åt sin nya färdighet, nämligen att klättra i stegarna till våningssängarna.. Klättra upp i sängen - hoppa över till andra sängen - klättra ner från sängen.. Om o om igen, så det blev inte många timmars sömn..

Uppe med tuppen på lördagen, checkade in katterna och sen in med dem i utställningsburarna. Tack vare fantastiska schampoon och preparat från "Tassoteket" så hade vi fått killarna SUPERFINT preparerade för första gången, men efter en natt i vår sunkiga stuga såg de allt annat än fräscha ut... :((( Så trist!! Bara att kavla upp ärmarna och börja om.. Cobran var uppe hos sin domare och fick sitt cert, men han var ensam i klassen. Sen blev han Bäst I Variant (bäst i den färggruppen) och NOM!!! Med en SUPERFIN bedömningssedel!!! Hallelujah! Jätteglada! Cutie fick sitt cert, men domaren var allt annat än nöjd med hans pälspreparering, och valde en annan hane som bästa hane i gruppen. Nåja, det är inte mycket man kan säga om det, konkurrensen är MÖRDANDE hård i grupp 4, så jag var glad bara att han fick certet! Och han fick också en jättefin bedömning av domaren; "Super Super temperament!" Härligt! :) Lilla Moki hade konkurrens av en liten söt pälsboll och blev ex 2, men eftersom vårt mål var att ha med henne för träning så uppfyllde vi det med råge! Hon skötte sig utmärkt, och fick en jättefin bedömning av sin domare, så vi var supernöjda!

Cobran skötte sig ypperligt i panelen (finalen) och fick en av 6 röster minsann!!! Jätteroligt! Vann gjorde en flott röd hane från Norge, Grattis!

Sen väntade massa jobb inför söndagens utställning, så vi slet som djur för att förbereda allt, men oj, så roligt vi hade! På kvällen blev det grillat och mys, och jag tror inte jag har skrattat så mycket på väldigt länge!!! :)

Det kom en del klagomål på utställningsarrangemanget, men jag måste säga att jag tycker klubben gjorde sitt allra bästa för att ro allt i land! Tyvärr är det ju så att alltför få är villiga att arbeta för att få till bra utställningar, och med för få som engagerar sig och jobbar så är det svårt att få allt att flyta perfekt. Med tanke på hur få vi var som jobbade och hur många som kom för att ställa ut så tycker jag ändå att saker o ting flöt på hyfsat bra. Däremot måste jag rikta all kritik mot lokalen och ägaren av den... Eller som någon sa; "Det lyser dollartecken i ögonen på mannen!" Svindyra priser, och dålig service.. Toaletter o dusch var så sunkiga och äckliga att man knappt ville gå dit.. :(

Foto: Inger Karlsson, S*AborgatosSå blev det söndag, och mannen o jag masade oss upp ur sängarna... Sena, trötta och allmänt sega... Ny dag, nya domare, nya bedömningar. Först ut var Cobran, som hade konkurrens av fine Ray Davies. Denna dagen blev det Cobran som avgick med segern, och certet, sen blev han dessutom BIV igen! :oD Hejja Cobran! Nomineringen till panelen gick till en flott Ragdoll, eftersom domaren föredrog Ragdollens pälskondition framför Cobrans ynka små ullstrån. :) Sånt är livet, vi var superstolta o nöjda över den fina bedömningen som Cobran fick. "Great, relaxed personality"!!! Det gillar vi! :)

Å sen var det dags för Cutie, som dagen till ära hade konkurrens av en annan vacker kille.. Cutie vann certet utan större problem, eftersom den andre killen var i bikini.. ;) Sen skulle vi tävla om BIV, mot dels en annan hane och dels två snygga honor.. Den ena honan är såväl värlsvinnare som Scandinavian Winner flera ggr.. Men tro det eller ej, domaren valde Cutie som Bäst I Variant!!!!! Hallelujah moment BIG TIME!!!! Jag grinade nästan ögonen ur mig! Så OERHÖRT roligt! Vilken seger liksom!!! Lite senare blev Cutie även uppkallad till paralelldomaren (en blivande domare som gör bedömningar på samma katter som en äkta domare, sen jämför de och diskuterar hur lika de har valt osv..) och även där blev han BIV!!! :D Vilken skalp! Det kommer jag att leva på lääääääänge!!! ;)

Lilla Moki blev Ex 1 och fick återigen en strålande bedömning, plus att hon skötte sig utmärkt! Hejja Moki!

Sen blev det nervöst... Cutie hade två hanar emot sig i nom, men tror ni inte att min älskade kattrackare fick även nomineringen till panelen!! JÄTTEROLIGT!!! Gud, så glad jag blev! Eftersom hanen som vann dagen innan även kom till panelen denna dagen så räknade jag kallt med att han skulle göra om bedriften, men kanske kanske kanske Cutie kunde (liksom Cobran dagen innan) få en röst åtminstone? Förhoppningen fanns i början i a f, men när jag såg de fina hanarna som stod uppradade så vågade jag inte hoppas längre.. Den ena domareleven röstade på en Birma, den andre röstade på Cutie.. Men domarelevernas röster räknas inte.. Sen sa speakern att alla de andra domarna var eniga och hade röstat på en o samma katt.. nr 62!!! DET VAR CUTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blev så chockad att tårarna inte ens kom först... Jag minns inte alls vad som hände, blev liksom helt tom och blank inombords, vet bara att jag gick fram och tog Cutie, slängde honom över axeln såsom han helst vill hänga och sen kommer jag inte ihåg NÅGONTING alls..!! Visst är det konstigt? Givetvis kom tårarna senare, och det var helt otroligt att få ALLA domarnas röster (ja, utom paralelldomarens som inte räknades) och vilken seger!!! Tusen tack till alla som gratulerade oss, jättestort tack!!! Alla rösterna.. Jisses... ALLA rösterna!!!! Bland de fina katterna!!! MIN bebis, vinnare?! Helt otroligt! HELT FANTASTISKT!! LYCKA!

Foto: Inger Karlsson, S*Aborgatos
Efter alla paneler packade vi ihop, sa hej då till alla vi såg som vi kände och satte oss i bilen för att köra hem till Kalmar igen. Trötta, slitna och själv hade jag en extrem huvudvärk som sällskap.. MEN lyckliga!!! :) Och utställningsframgångar i all ära, det är SUPERDUPERROLIGT, men härligast av allt var nog ändå att stiga in genom sin egen ytterdörr o mottas av de andra katterna med glada mjau och läten. Cutie, Cobran o Moki var glada att vara hemma igen, och vi också. En fantastiskt rolig och händelserik helg, och återigen TACK för alla gratulationer! Våra katter gör oss så stolta och glada, och tacksamma för de fina framgångar de ger oss! Tack också till alla goda kattvänner som gav oss fint sällskap och många många många skratt och roligheter under helgen! Ett stort tack också till Linköpings kattklubb som gjorde så gott ni bara kunde att ro i land allt, och se, det gick ju bra till slut!! :)

Tyvärr så blev jag jättesjuk på söndagsnatten, så det blev till att stanna hemma från jobbet o knapra medicin.. Men jag hoppas att jag snart blir frisk igen!

Ha det gott allesammans, och ta hand om er! Kramar!2 kommentarer:

Lotta & Brio sa...

Så underbart att läsa din blogg som vanligt Malin.

Brio är så stolt över sin pappa Cutie och farbror Cobra.

Grattis till helgens fina resultat : D

Nospussar från Brio

kicka Johansson sa...

Jag är så pass glad att ni kom upp och hjälpte oss. VI har ALDRIG rott hem det utan er hjälp. Vi syns fredagen innan KM, så får vi fira ordentligt.//Många kramar Kicka