måndag, april 11, 2011

Sydkatten Show in Malmö


I helgen åkte vi till Malmö för att dels delta på Sydkattens stora utställning, och dels för att träffa och överlämna Rhasta Shadowshaman till hans nya ägare La Peyre*ES. Vi började resan på fredagseftermiddagen, och i bilen hade vi även TT och Lillsnigeln, som skulle följa med. TT för att träffa sin pappa, Lillsnigel för att återigen tillbringa en helg på kattutställning.

Vi kom fram till Malmö utan större missöden, lämnade av Majja och checkade in på hotellet. Sen satte vi oss i bilen igen för att åka över Öresundsbron till Kastrups flygplats o för att hämta Heather Anne och Lorena. Det var stormvarning, så överallt stod stora skyltar att vindkänsliga bilar helst skulle avstå från att korsa bron.. Vi har en hög, smal bil, VW Sharan.. :oO Men måste man, så måste man! Det var JÄTTELÄSKIGT att åka över bron! Hela bilen riste och jag trodde mest hela tiden att vi skulle flyga av bron! Brrr... Vi kom fram och körde in på en snabbparkering, som inte skulle kosta något. Ställde bilen där och sen gick vi in för att möta Anne o Lorena! Deras flygresa hade varit lite skrämmande med mycket blåst, men annars var allt bara bra! Jätteroligt att träffa dem igen! Vi satte oss i bilen och skulle köra från parkeringen, men det var omöjligt! Bommen vägrade öppna sig och både Stefans o mitt kort höll på att försvinna in i en liten otäck apparat. Till slut kom vi efter mycket möda och besvär ut från parkeringen och kunde köra tillbaka till Malmö. Tack o lov hade vinden mojnat, så återresan blev mycket lugnare än ditresan!

Vi checkade in Anne o Lorena på rummet, och sen blev det kattmys med Cobra, Cutie och Rhasta. Marie Fairyhearts hade också kommit till hotellet, så på kvällen gick vi ner till hotellets restaurang och åt mat o hade mys.

På lördagsmorgonen var det tidigt upp för att checka in på utställningen kl.06.30! :o) I Spanien startar de flesta utställningar runt lunch, så det blev lite annorlunda för våra spanska vänner att stiga upp så tidigt, dock var de mycket imponerade över hur välorganiserat och trevligt allt var trots att utställningen var så stor! Bra jobbat, Sydkatten! :o)

Rhasta hade en konkurrent, Zoolookologie aka Sonja Silver hade ingen, Cobran ingen och Cutie två konkurrenter i klassen och en konkurrent i avelsklassen. Många fina katter alltså! :o)

Först ut var Cobran, som fick en fin bedömning och sitt cert, sedan ville domaren fundera över BIVen. Cutie blev som väntat ex 3 av 3, han är helt ur kondition och med all konkurrens som finns i grupp 4 och en fullpälsad konkurrent samt en nästan i full päls så visste vi på förhand att det skulle bli så! Stort grattis till Rotvältans Poseidon som tog CACS o NOMen! Cutie fick en jättefin bedömning, och domaren beklagade att han var ur päls, för han gillade Cutie jättemycket. :o) Roligt!

Rhasta fick en superbedömning och tog förstaplatsen i sin klass, och vann sen BIV mot Sonja Silver. Lite senare blev han också nominerad till panel! Jätteroligt, särskilt för Anne o Lorena, men givetvis även för oss! Finfina avelspoäng för Cutie! :o)


Domaren som hade Cobran funderade klart och till slut blev Cobran både BIV o NOM! Grattis! Jätteroligt! Cuties barn med Olivette fick också fina bedömningar och resultat hos den domaren, så det var superkul, Grattis Rosie på Rotvältans till bl a BIS-kull men även BIS uppfödning! :o)

Inga röster i panel för Cutie-barnen, o inte heller för Cobran, men vi var superglada o stolta ändå! Cutie smällde till och blev BIS avelshane! Hurra!På kvällen tog vi bilen till Mando, ett stekhus i centrala Malmö. Lite väntan innan vi fick bord, men supergod mat, väl värd att vänta på. Hemvägen blev dock lite.. märklig... tack vare gps:en, så vi lyckades att bilburet utforska Malmös gågator o fick en rejäl sightseeing.. *fniss*Söndagen bjöd på sovmorgon och lite nya domare för katterna. Rhastas resultat blev återigen Ex 1, men slagen i BIV av en klass 11. Senare blev han även NOM, trots konkurrens, häftigt! Återigen stor lycka! :o) Cutie blev ex 2 av 3, och med en superfin bedömning av domaren som också beklagade hans brist på pälskondition! Nåja, vi visste ju förutsättningarna, han är helt ur päls, hanig och inte alls i kondition, så vi gratulerar vinnaren!

Hans son Jazz blev Ex 1, BIV och NOM hos samma domare, jätteroligt! Jazz fick också röster i panelen! Superroligt!

Cobran fick en da capo, CACS, BIV och NOM! :o) Hejja Cobran! Inga röster i panelen, men det var väntat! ;o)

Mindre roligt var att Lillsnigel blev sjuk och kräktes på utställningen.. Stackars liten, Mannen fick gå till Coop o köpa Alvedon för att hon skulle må bättre, men det var en synnerligen hängig lillsnigel.. :o(

Cutie blev återigen BIS avelshane med fina poäng, superroligt!

Å sedan på söndagseftermiddagen kom det stora tårfyllda avskedet av Rhasta! Jag, Snigeln o TT lipade nästan ögonen ur oss, men vi är så glada att Rhasta får ett bra hem hos La Peyre! Vi vet att han kommer att bli väl omhändertagen och få ett bra liv, och att vi kommer att få kontinuerliga rapporter, så det känns ändå bra. Men såklart sorgligt..

Sedan åkte vi hem mot Kalmar igen, stolta, glada och nöjda över helgens resultat! :o)

Nu ska jag städa av huset, plocka i ordning alla väskor o packning och sedan laga mat! Eftersom Snigeln kräktes igår så fick det bli en VAB-dag i dag, dock har kräkningarna lyst med sin frånvaro idag, tack o lov!

Ha det gott o ta hand om er!

1 kommentar:

Anonym sa...

Gordon fick röst i panelen!