söndag, oktober 10, 2010

Hässleholm och oj vilken konstig helg?!!


Jag brukar ofta tänka att kattutställningar är ett verkligt märkligt fenomen eftersom det är så olika resultat från gång till gång. Egentligen är det inte så märkligt, för ena utställningen så kan man möta de absolut bästa katterna redan i fighten om certet, o då blir man glad över att bli tvåa. Vinner man så är man väldigt glad. Tar man sen mot alla odds en BIV så är lyckan väldigt stor, men om man i en hård nominering vinner så är man jätteglad. Sen höjer man ribban o hoppas på i a f en röst, eller kanske fler. Att drömma om BIS är just.. en dröm.. Förra helgen var helt otrolig, när Cutie tog BIS (Best in show) bägge dagarna! HELT fucking otroligt roligt och en enorm skalp eller fjäder i hatten!

Denna helgen hoppades vi på cert för bägge killarna, eftersom vi tillsammans med birmakompisarna Pirkko o Amanda styrde kosan mot Föreningen Mästerkattens utställning i Hässleholm! Ny utställning, nya konkurrenter o nya förhoppningar.

Cobran fick en domare som dömt honom tidigare, och lyckades få sitt cert (men utan konkurrens). Sen blev han nominerad till panel, wow! Grattis mannen o Cobran.

Cutie hade två konkurrenter och blev nr 2 av 3. Domaren var inte alls förtjust i hans huvud.. Nåja, det kändes liiiite surt, eftersom han kunnat bli Grand Internationell Champion om han tagit certet, men jaja, sånt är livet! Grattis till konkurrenten med ägare! :o) Upp som en sol, o ner som en pannkaka för Cutie, m a o.

I panelen längre fram på dagen såg vi Q och en skitsnygg ragdollhane, samt Cuties konkurrent o Cobran plus ytterligare en hane, men det var spridda skurar av röster, dock fick inte Cobris någon. Till slut stod ragdollhanen som vinnare, Grattis Camilla!! Samtidigt fick vi enormt fina nyheter från Uppsala, där Cuties dotter Belizza, och Brucens dotter Shirley (OCH dotterdotter Andromeda) ställdes ut! Shirley o Andromeda cert, Belizza Ex 1, BIV och NOM, samt BEST IN SHOW!!!! GRATTIS!!! SÅ roligt!!!!!!! :oD Önskade just då att jag varit i Uppsala istället för i Hässleholm! ;o)

På söndagen var mina förhoppningar minus noll, men Cobran fick sitt cert! HÄRLIGT! Sen skulle Cutie upp till sin domare med samma konkurrenter.. Å Cutie fick cert.. Senare blev han även BIV.. Å skulle därmed upp för nominering. Dessvärre skulle två av hanarna som fått röster i panelen i gårdagen också upp för nom hos samma domare. PLUS ytterligare två eller tre stiliga hanar.. Nåja, skam den som ger sig! Cobran lyckades knipa NOM hos sin domare, sällan har jag blivit så förvånad!!! Trodde inte alls att hon gillade honom, men tydligen var det så, för nominerad blev han idag igen! :oD

Sen var det dags för Cutie med konkurrenter. Kände att det var nog den värsta NOM jag någonsin varit med om... Alla dessa fina hanar..!! ALLA förtjänade nästan en nominering.. Men en efter en blev de bortvalda och till slut var det bara Cutie o Q kvar.. Å CUTIE BLEV NOMINERAD!!!Jesus Maria o Josef liksom!!!! Lipade en skvätt och svimmade nästan när jag insåg att det var FYRA hankatter nominerade, och TVÅ av dem var våra.. Alltså 50 % chans att vinna.. Trivsamma odds, men men men.. Man vet aldrig! Någonsin!

I panelen bar My Cobran och Fifi bar Cutie. Pälskillarna visade upp sig fint hos sina assistenter, som var jätteduktiga! Tack! Sen skulle domareleven o de fem domarna rösta. ALLA röstade de på samma katt... CUTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag tog Cobran o hängde honom över axeln o visade sen Cutie! Söte tid, så roligt!! Fantastiskt roligt! Helt underbart!



Tack, Daniel på S*Theodortorps, för bilderna från Mästerkatten!

Nu väntar sängen o sovdags. Lång helg, helt annorlunda, men till slut ganska rolig också... ;o) Kramar o gonatt!

5 kommentarer:

Belizza sa...

Grattis pappa Cutie och farbror Cobra till superresultat !!

kurr,mjau och morrhårskittlingar från Belizza

RosaMilton sa...

Men nu regnar det nästan BIS över Cutie! Stort grattis!

Nina sa...

Grattis, blir alldeles tårögd!!!

Kram,
Nina

Brio sa...

Supergrattis! pappa Cutie till ytterligare en BIS :D

Lisbet Lindell sa...

JÄTTEGRATTIS!! :)