lördag, juni 05, 2010

Lördagsmys?!

Idag är jag ivrigt uppvaktad av mina två pojkar Bruce och Cutie. Mattes goa killar, som gärna kelar och buffas med huvudena, så ljuvlig kattpojkar! Igår fick vi besked om att Delfinia/Kittys njurvärden blivit rejält förbättrade och det var oerhört glädjande. Mindre glädjande var att veterinären uttalade sig om att vi kattuppfödare bara tänker på nya kullar och pengar och att vi inte bryr oss så mycket om katternas hälsa.. jo tjena... Eller kanske vi faktiskt tänker på katternas hälsa i första hand och försöker följa upp våra kullar innan vi tar nya? Vet inte riktigt om den veterinären är riktigt rätt navlad, om man säger så, men jag tänker inte ta åt mig, trots att jag blir förbannad. Jag vet att vi verkligen gör vårt allra bästa för att i första hand få fram friska och hälsosamma katter och om man tittar på hur sällan vi har kullar så inser man nog att vi knappast tjänar några pengar på vår lilla verksamhet. Tvärtom, det är en ständig källa till sinande pengar... Hälften av hushållets katter är dessutom kastrater, så att vi behåller dem är ju fullkomligt sinnessjukt om vi skulle se det ur ett krasst uppfödarperspektiv..

Att Delfinia/Kitty har njurproblem har kommit som en fullkomlig chock för oss alla, och jag måste erkänna att man verkligen har haft dåligt samvete att man inte kollat njurarna på sina katter så värst noga tidigare. Men anledningen är ju att vi faktiskt inte har haft några problem innan.. Ju längre man håller på som uppfödare, desto mer lär man sig, och mer o mer dyker upp. Vi har kvar mammakatt, brorsan och känner pappakatts familj väl, och mig veterligen finns inga kända njurproblem bakom dem. Nåja, ibland blir det så, och när dagen kommer och Kitty/Delfinia inte längre finns hos oss så ska vi noga kolla upp vad som orsakat hennes problem. Men just nu hoppas jag mest på att hennes värden ska bli ännu bättre och att hon får lång tid kvar i jordelivet!

Lillsnigel är djupt bekymrad, eftersom hennes "killbarbie" Lukas har tappat huvudet. Det är helt av och om man trycker på det så ser Lukas fullständigt halslös ut, och så kan man ju inte ha det, eller hur?! ;o) Idag ska vi därför masa oss in till stan och investera i en ny killbarbie, under förutsättning att de inte kostar skjortan! Vi ska också ta en titt på nya Ben & Jerrys glasscafé... Mannen är på "gubbträff" hela dagen, Äldsta på väg hem och TT i stallet. Alla tre storingarna sov borta i natt, så det har varit väldigt lugnt men tomt här hemma idag. Bara jag o lillsnigel hemma!! Vi kanske t o m lyxar till det och äter lunch på stan, hon och jag! :o) Men först blir det gos med kissarna, som just i skrivandes stund står på kö brevid mig och bara väntar på en kelstund.

Ha en trevlig helg allesammans och kramar!

Inga kommentarer: