söndag, augusti 12, 2007

Söndags-tankar...


Ja, nu börjar det hetta till i Skogkattsverige ordentligt, i mina ögon inte en dag för sent.. Tänk om drömmen om uppfödarcertifiering skulle kunna gå igenom, det vore verkligen underbart! Och skogkattseminarium! Jag ryser av vällust bara vid tanken.. ;o) Vad händer i vårt lilla katteri då? Tja, inte så mycket, eller en hel del, beror på hur man ser det.. Brucen ska ner på parning till Shanta, som ålar o åmar sig efter en hane och kastrerade brorsan Bazooka är inte ett dugg intresserad.. Så Bruce får ställa upp.. ;o) Candy ska kastreras så snart vi har levererat alla kattungar, det blir nog bra. Tid, ork och engagemang finns inte för tre avelshonor i vårt katteri, jag vill dessutom gå vidare ett steg och det får jag ju förhoppningsvis möjlighet att göra i o med Delfinia. Förutom Delfinia har Candy tre andra fertila avkommor från sina tre kullar, vår egen Bruce Viggesson, Sun King från första kullen och så Doris (Bruce's syster). En ganska bra blandning av avkommor och vi kan tacka Candy för hennes bidrag till skogkatternas avelsbas. Kvar får vi alltså Shanta (ett tag till i a f) som vi deläger med S*Fairyhearts, Delfinia (som vi samäger med foderfamiljen) och så Dompan.


Pratade precis med Aggie Häxan i telefon, hon var nöjd med Mandelgryn som fått cert bägge dagarna plus BIV och NOM ena dagen. Attans, nu leder den där Mandelslyngeln grp 3 hanarnas interna liga över flest tagna cert.. Nåja, Brucen får stanna hemma ett tag till, han har lite jobb som hane att göra innan jag vill att han ställs igen.. ;o) Stort grattis till Häxan & Mandel, ni är väl värda alla framgångarna! Precis som lille Cheese, som vart nominerad bägge dagarna också! Härligt!

Annars inget nytt på fronten, massa att göra o jobba med såväl proffessionellt (jobbet) som ideelt (föreningarna).. Återkommer med blogg när tid ges..

Ha det gott allesammans, och kom ihåg att om man kastar pajer kan man själv få igen.... ;o)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, varför vill ingen ha Demonius?????? Marknaden måste verkligen vara mättad.
Bilden med manlig päls i bakgrunden borde väl få folk att titta extra???

Anna Kattfarmare

Malena sa...

VILKEN HUNK! WAOW!

Akta Malin så att ingen kommer och tar Stefan ifrån dig när du publicerar såna bilder! :-)

Vill ingen ha den lille söte kissen alltså? Det är alltid de finaste som blir kvar sist, du vet väl att jag brukar ha rätt om det Malin...

GRATTIS till finfina Bruce-resultat åsså!

Har inte orkat vare sig blogga eller göra inlägg på år och dagar känns det som... Men jag är här och spanar med jämna mellanrum ska du veta!

Kramar!

Anonym sa...

Men wow!! Har Shanta börjat löpa!!! Nu blir det spännande igen! Måtte de få till det... håller tummarna stenhårt att fd "älgkalven" hittar rätt nu, när han äntligen får chansen att prova sina vingar.
Detta inger ju lite hopp härhemma också. Honor kaaaan alltså löpa fortfarande!!!!!Jippie....!!!
Kramar

Anonym sa...

Jodå "Bruce the Moose" han kan :0) Jag har bildbevis, han är väl inte den rappaste och Shanta inte den snälla typen men oj oj här paras det för fullt. Så håll tummarna för små älgbarn med Grym look framöver!
Krmaissar Marie

Anonym sa...

Måste bara berätta att Anne Köhn var imponerad av litet Gryn, även hon tyckte att han "pälsat på sig" och blivit betydligt grövre sedan Kalmar! Pass upp Herr Wiggesson...vi är på G!/Kram från Häxan och Mandel!