torsdag, september 17, 2009

Tiden går och det är stirrigare än någonsin...

..vilket inte minst märktes under natten som var, då jobbade jag. Som vanligt tänkte jag göra frukostfrallor till gänget och jag blandade ihop degen o städade o stirrade runt i vanlig ordning. Hjärnkontoret är just nu överfullt, men jag har lappar som hjälp att komma ihåg.. Bulldegen jäste dock ingenting på två timmar.. Hmmm... konstigt, tyckte jag först.. Ända tills jag insåg att jag hade glömt lägga i jästen.. Idiot, ces't moi! Nåja, det fanns annat bröd att tillgå, så det var väl ingen större fara, bara retfullt.

Kattungarnas papper är iordning, så imorgon är det bränning av dvd:er som gäller, fota sista gången av Filiokus o Gnistra som flyttar. Känns sorgligt. Samtidigt känns det bra, för alla nya ägare känns jättebra och magkänslan säger att våra kattungar kommer att få fina liv med sina nya familjer. Det är skönt!

Imorgon blir stora packardagen, å så ska vi ju till veterinären med småttingarna. Lär sova hela vägen till Nyköping.. ;o) Utan problem.. Ikväll var vi o handlade hem mat o kattsand, mat till kidsen som ska vara hemma och kattsand så att jag hinner skura alla lådor o byta sand i vissa innan vi åker. Misstänker att jag lär vara helt slut efter helgen och hela måndagen, så det är bättre att göra det imorgon. Det går åt GRYMT mycket kattsand nu! Jag ska också passa på att handla lite förnödenheter när vi är i väg i helgen, furminators, texturizerspray, torrschampoo o lite annat smått o blandat. Hoppas att det finns mycket att handla på SW!! Det gör det nog. Vi var duktiga o handlade grejor till resan redan ikväll också, så dricka, godsaker till Wilma och lite annat blev det. Nu ska jag skriva en låååång packlista som jag kan bocka av imorgon, plus minneslapp över allt som ska göras imorgon så att jag inte glömmer nåt. Det vore synd..

Ha det gott allesammans, hoppas vi ses på SW! Om inte, håll tummarna för grabbarna grus! De har stenhård konkurrens med all säkerhet, så jag sätter min förhoppning till att de ska sköta sig och visa upp sig fint, allt utöver det blir en eventuell bonus.. Som troligtvis uteblir.. Det är ju inte direkt vår bonusår i år.. ;o)

Kramar!

tisdag, september 15, 2009

Stirr o härj!


Krumeluran softar i soffan!

Idag har varit en riktig pappersarbetsdag! Jag har skrivit ut o pysslat med kattungarnas egna små mappar o påsar, och är glad att säga att jag bara har bränningen av DVD:n kvar till alla, sen är det klart! Lite justeringar med att fylla i chipnr mm ska göras, men allt det "stora" är klart. Två av leverantörernas kattungepaket har ännu inte kommit, hoppas de hinner komma.. :o/ Men Royal kan man lita på, de har kommit i god tid dessutom. Visserligen var jag sen med de andra, men inte SÅ sen.. Tror jag inte.. ;o)


Murklan o Filiokus har blivit mer mysiga, o Murklan slaggade i soffan med Wilma tidigare idag!


Hur söta som helst!

Imorgon blir det kattbad av Cutie o Cobran! Hujedamej, bägge har mycket underull och Cutie har blivit genomkammad ikväll. Det tyckte han var sådär..

Näjj, nu blir det dusch o därefter sängen med en god bok!

Ha det gott allesammans o kramar till er alla!

måndag, september 14, 2009

Sanslös tv..

Ikväll har jag suttit i en timme och kollat på tre helt intelligensbefriade svenska bruttor som bor i Hollywood. Jisses amalia, snacka om skruvade!!! Nåja, man kanske blir sån om man är fru till Paul Anka eller nån annan liknande.. Men ändå. Jag kan inte låta bli att såväl skratta som gråta åt eländet.. Vilka generaldårar liksom!!

Här kommer min boklista, spontan, icke genomtänkt och bara direkt pang på:

Berätta om en bok som:

fick dig att skratta."White line fever" av Lemmy Kilmister. Märklig o enkel människa vars liv är helt sanslöst! Respekt för Lemmy liksom.. ;o)

fick dig att gråta
"Min bästa väns dotter" av Dorothy Koomson. En sån där pocket som jag tog som fjärdebok när jag fick erbjudande om att köpa fyra men betala för tre.. Jag hittade bara tre böcker jag ville ha, o tog då den. Jag blev väldigt positivt överraskad, samtidigt som den var grymt sorglig!

gjorde dig riktigt arg.
"Flickan och skulden" av Katarina Wennstam. Så jävvla sjukt samhälle vi egentligen lever i..

fick dig att vilja besöka platsen där den utspelades.
Skottland, tack vare Denise Minas romaner. Me like! Däremot tror jag att Glasgow säkerligen är rätt deprimerande, men å andra sidan så skulle jag gärna vilja åka dit o kolla. Passar mig bättre än soliga o varma ställen, sådana gillar jag egentligen inte.. ;o)

handlar om en historisk tid som du tycker om.
"En värld utan slut" av Ken Follet, fortsättningen på "Svärdet och spiran".. 1300 talets England.. Spännande, tycker jag! Fast ganska läbbig med massa svärd o strider o sånt.. Brrr... Plus att det säkert inte var alldeles enkelt att vara kvinna då..

du ångrar att du läste ut."Vid hägerns skarpa skri" av Lian Hearn
Trilogin som kom innan var helt ok, dem gillade jag och läste med glädje.Å sen kom den där fyran o förstörde allt.. Jävla skitbok!

finns i dina tankar trots att det var länge sedan du läste den.Jerzy Einhorns bok "Utvald att leva"

har väntat i bokhyllan riktigt länge samt en bok du inte förstår att så många tycker om."Anna Hanna och Johanna" av Marianne Fredriksson.. Jag kom liksom aldrig in i den och har inte läst den, och den har stått i hyllan många år nu.. Jag vet inte vad det är, men jag har försökt några ggr och tycker det är bedrövligt. Försökte läsa "Simon och Ekarna" också, men även där tog det stopp! Jag kan inte helt enkelt..

du tycker att alla ska läsa.Giles Blunt deckare. Spännande och bra!! Jag orkar inte med tyngre grejor, alldeles för mycket annat som pockar på uppmärksamheten då, så lättlästa o spännande deckare är att föredra!


Så. Det var väl inte så svårt att sno ihop, tog max 5 minuter! Att jag sedan kommer att ligga vaken halva natten och göra ångringar, det är väl en annan femma!

Kramisar o natti!

Ps Ushki fick sällskap ner till Marie av Candy. Hon kan sätta honom på plats o ändå ge sällskap, så nu får pojken vara borta i några dagar så att vi kanske kan få lite lugnt innan SW..Ds

Tiden rullar o rinner och bara försvinner!

Cheeezes alltså! Jag fattar inte hur jag ska hinna med allt som måste göras i veckan! I eftermiddag har jag tvättstugan, ska tvätta sisådär 8-9 maskiner tvätt.. Suck.. Alla täcken o sånt ska tvättas, liksom sängkläder o handdukar o lite annat nerpinkat.. :o(

Igår var vi på middag o efterföljande fika med mina småbröder, som fyllde 25 år, och mamsen med man o lilla syster. Trevligt. Mamsen var trött, men still going strong! Hejja mamma!!!

Ushki hade en gedigen pararavslutning på förra veckan, Bixie tur o retur på två dagar och därefter Kitty tur o retur två dagar. Tveksam om han fått till det! Det är synd om lillpojken. Visserligen verkar han något nöjd, han har väl juffsat runt lite på damernas ryggar o lagt de spanska fröna där istället för där de gör mest nytta, men kanske ändå lillmoroten har slunkit in där den ska? Vem vet? Inte jag i a f.. Han kom hem, gick raka vägen in i vardagsrummet o strilade en pöl.. Suck. Ikväll ska han på semester ner till Marie, o där får han stanna till helgen. Sharin har nämligen börjat stormlöpa idag, o här handlar det om av och på knapp. Igår märktes ingenting, och idag BRÖLAR hon. Så hon o Coco huserar tillsammans, Cutie o Cobran är ute i hela flocken, och Ushki har sin egen vrå.. Suck.. Kattgrupper o konstellationer börjar göra mig trött, men vem har sagt att livet med katt ska vara enkelt? O är man så puckad att man valt att ha tre fertila hanar samtidigt så får man väl ärligt talat skylla sig själv, eller hur?! ;o)))

Idag kom de efterlängtade DNA-provsvaren, som bekräftade att Cutie är far till alla barn och inga markörer för vare sig Cobra eller Ushki hittades hos ungarna. Cuties dna matchade dock till 100%, så nu har vi svart på vitt vem som är fader! Skönt! Satte mig med registreringsanmälan och inser att jag inte hittar Sharins veterinärintyg.. Suck.. Jag måste ju ha navelbråcksintyg på henne, Cuties intyg är klara. Nåja, hittar jag det inte får vi komplettera med det senare. Men visst är det typiskt?!

En massa dataarbete blir det också, o alla kattungepåsar ska förberedas. I helgen flyttar Murkla o Gnistra och kanske även Filiokus. På onsdag i nästa vecka flyttar de blå flickorna och på torsdagen flyttar Irmelina. Det blir tomt! Samtidigt längtar jag efter lugn o ro. Vi ska resa bort varje helg tre helger i rad nu, det känns tufft! Men å andra sidan så hoppas jag innerligt att flickornas ppiller sätter fart och verkar, så att vi slipper värsta hankattspysslet, och så hoppas jag att Ushki såmåningom kan få ett suprelorinchip så att hans hankattsbeteende lugnar ner sig. Han måste dock hållas fertil i a f i ungefär en månad till.. Phui! Det blir mycket tvätt m a o den närmaste månaden..

Äldsta har haft huvudvärk några dagar o ser allmänt blek o glåmig ut, så hon ska på läkarundersökning på måndag. Vegetarianer har ju ibland problem att få i sig tillräckligt med vitaminer o sånt, så jag hoppas att det beror på det.

Nähä, nu får jag sätta fart med arbetet. Städa, pyssla med pappersarbete o sortera kattungepapper så att alla är i ordning, skicka post, tvätta, diska osv osv osv.. Någon som har en gratis städerska över? Jag skulle definitivt behöva en... ;o)

Kramar!

söndag, september 13, 2009

Nattjobb...


Tänk så fort tiden går!!! Ovanstående bild är av Brucen o Cutie, när Cutie var endast 10 veckor.. Nu är han minst lika stor som Brucen..

En vecka kvar till SW, knappt! Jag ser fram emot att få åka dit, framför allt för att få träffa alla goa vänner i La Familiga igen! Det ska bli så kul! Resultat för våra unga pojkar har jag inga som helst förväntningar på, jag räknar kallt med att något ska gå åt pipsvängen, det här är ju inte riktigt vårt år, och ingen av dem är i full päls eller i full utveckling. Å andra sidan så kan de ju följa med ändå o träna lite. De är ju trots allt kvalificerade! :o)


Ushki har fångats på bild under sin favvisparning, dvs av Bruce Viggesson. Om ca 60 dagar nedkommer Bruce förmodligen med en kull.. *skojjar*



En som jag däremot får en kull med Ushki är ovanstående dam, Delfinia Daggkåpa, aka Kitty! Fina tjejen, jag håller tummarna stenhårt att den valhänte spanjoren ska få in sin lilla morot på rätt plats..


Återigen en gammal bild, denna gången av söteplutten Cobran, alldeles nyfödd! Tänk så söt liten plutt!! Jag ska försöka behålla denna bilden i min hjärna när han råmar efter flickor som mest...


Å vid nio månaders ålder såg han ut så här! Kanske dags för familjen Vildhjärta att uppdatera sin hemsida ordentligt snart? Suck.. Jag förstår inte var tiden tar vägen? Nu är det visserligen fotbollssäsong och kyrkoval, så mannen är fullt upptagen... Men ändå... Får väl se vad mästerfotografen tar för foton på SW, eller får jag väl hyra in en bra fotograf som kan lägga en dag på att plåta kissarna. Själv är jag ärligt talat inte så bra.. Jag har fortfarande inte lärt mig kameran, och frågan är om jag någonsin gör det?!

Jobbets första nattimmar bjöd på obehagliga överraskningar i form av kräkorgie, så jag har städat massor.. Men allt annat ska städas också, så jag antar att jag inte har tid att sitta här o filosofera längre.. Imorgon ska vi på Kina-restaurang med släkten, ska bli jättemysigt!! Därefter ska vi ner till mamsen o fika!

Ha det gott allesammans o kramar!